Menu

Hoogtes

Bladkleur

Vorm

Algemene voorwaarden

1.  Algemeen

De Veluwebomen on-line winkel is hoofdzakelijk bedoeld voor de consument (particulieren) binnen Nederland. Ook kan de zakelijke markt gebruik maken van deze on-line winkel. De onderstaande handelsvoorwaarden zijn geldig bij iedere leveringsopdracht.

 2. Prijzen

De prijzen in de webwinkel zijn in euro (€) en betreffen stukprijzen. Alle genoemde prijzen in onze webwinkel zijn exclusief BTW. De prijzen op Veluwebomen on-line winkel zijn vastgestelde prijzen met uitzondering van offertes. Tussentijdse prijswijzigingen kunnen voorkomen, maar worden zoveel mogelijk vermeden. Aan (prijzen van) verouderde websitepagina’s kunnen geen rechten worden ontleend. Indien er een prijswijziging is doorgevoerd en deze niet verwerkt is in de on-line winkel zullen wij direct met u contact opnemen (telefonisch en per mail). Is er geen overeenstemming omtrent de prijs, dan kunt u de bestelling annuleren.

 3.  De annuleringen

Wanneer er geen overstemming is dient de annulering  binnen 48 uur schriftelijk per mail door de klant plaatsvinden. Wij zullen uw annulering naar u bevestigen. (per mail en telefonisch). Kan Veluwebomen geen contact met u krijgen voor bevestiging van uw annulering dan wordt automatisch de levering stopzetten, totdat contact met u is gevonden. Deze annulering is kosteloos.

Annuleringen van reeds bestelde producten kan alleen schriftelijk per mail. Na het maken van de afspraak betreffende de leveringsdatum en leveringstijd is kosteloos annuleren niet meer mogelijk. Behalve de annulering van artikel 2. Bij annulering (na ons contact met u) van een geplaatste bestelling kan door ons een schadevergoeding in rekening worden gebracht. Dit is 25% van het bestelde bedrag. Indien u aan de deur annuleert is de schadevergoeding 75% van het bestelde bedrag en de vastgestelde bezorgkosten. Indien de koper overmacht kan aan tonen zullen wij in overleg met de koper naar een oplossing zoeken.

4. Offertes

Offertes zijn alleen van toepassingen indien u producten wilt bestellen met een bedrag van boven de € 500,00. Indien u grotere aantallen wilt bestellen (meer dan 10 bomen) of u bent een zakelijke markt klant, adviseert Veluwebomen u bij ons een offerte op te vragen. Wijzigingen in het BTW tarief zullen worden doorberekend. Wij zullen binnen 5 werkdagen na uw offerte aanvraag, u een offerte per mail doen toekomen.

5. Transport

Mogelijk zorgt u zelf voor vervoer van de producten naar de door u gewenste locatie. Eventuele ontstane transportschade tijdens dit vervoer zijn niet voor rekening van Veluwebomen.

Ook biedt Veluwebomen de mogelijkheid de producten te bezorgen. Onder bepaalde omstandigheden worden hiervoor kosten in rekening gebracht. Voor informatie over de bezorgkosten kunt u rechts onder aan de home pagina klikken op de bezorgkosten. Transportschade ontstaan door aflevering van Veluwebomen wordt 100% vergoed. Daarom wordt u gevraagd bij afgifte van de bomen aanwezig te zijn om het e.e.a met ons te controleren. Bent u niet aanwezig dan zal onze chauffeur een foto maken van de bomen zoals deze bij u zijn afgeleverd.

6. Levering

Bestellingen van bomen zonder bepoting (kluit of pot) worden alleen geleverd in de herfst , winter of het voorjaar (zolang er geen blad aan de bomen zit). Met uitzondering van perioden met zeer hoge of zeer lage temperaturen.  De overige producten worden het hele jaar door geleverd.

Veluwebomen bezorgt binnen een termijn van 10 werkdagen de bestelling op de gewenste locatie (bereikbaar per auto). Is dit door omstandigheden niet mogelijk dan wordt contact met u opgenomen. Indien u uw bestelling eerder op locatie wilt ontvangen, wordt u verzocht contact met ons op te nemen, zodat met u overlegd kan worden omtrent de gewenste levertijd. Voordat tot levering over wordt gegaan, zal Veluwebomen eerst met u contact opnemen om de bestelling met u door te nemen en een leverdatum en tijdstip te bepalen.

7. Overmacht

Extreme weersomstandigheden kunnen sommige bomen (ook reeds gekochte) ernstig beschadigen. In dergelijke omstandigheden is Veluwebomen  van leveringsplicht ontslagen.

8. Betalingen

Betaling is of:

  • Contant bij aflevering op de locatie aan de chauffeur
  • Vooruit op betaalrekening NL50 RABO 0110 2568 24 met vermelding van het bestelnummer en de klantnaam.
  • Per Ideal, Paypal,Afterpay, Visa
  • De keuze voor de wijze van betaling maakt u in de on-line winkel.

Alle geleverde producten blijven eigendom van Veluwebomen tot het volledige bedrag is betaald. Alle eventuele kosten van incasso zijn voor rekening van de afnemer. Nieuwe bestellingen worden dan alleen uitgevoerd indien alle voorgaande rekeningen zijn voldaan (binnen de 30 dagen betalingstermijn).

9. Klachten

Klachten omtrent de kwaliteit van de geleverde producten dienen zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na levering, uitsluitend schriftelijk of per E-mail te worden ingediend. Klachten over het transport door Veluwebomen (beschadigingen enz) kunt u ook uitsluitend schriftelijk of per mail bij ons indienen. Veluwebomen zal binnen 2 werkdagen na het ontvangen van de klacht naar u reageren.

10. Garantie

Voor de garantie van de geleverde producten zijn de voorwaarden zoals omschreven in het document garantie van kracht.

11. Privacy e.a.

Zie informatie Privacy policy

12.  Aansprakelijkheid

Sommige producten kunnen toxisch (giftig) zijn (behalve de fruitbomen) of allergisch reacties veroorzaken. Op onze site staat niet aangegeven of bomen en heesters toxisch zijn of allergisch reacties veroorzaken. Vergewis u ervan (bv. via internet, encyclopedie, of stel de vraag aan ons via contact) of een boom toxisch is of allergisch reacties veroorzaakt en/of deze in uw omgeving toegepast kan worden. Dit moet u zelf onderzoeken. Veluwebomen.nl of Floraplanta kan niet aansprakelijk worden gesteld bij ongelukken of bij verkeerde toepassing.

13.  Nawoord

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf uw bomen te komen uitzoeken en mee te nemen. Het bezoeken van de kwekerij kan alleen op afspraak.  Ook is het mogelijk om tijdens de zomermaanden uw boom op de kwekerij uit te zoeken. Wij zullen dan de door u uitgezochte boom(en) merken. Desgewenst wordt van uw bestelling per boom een foto gemaakt. Daarvoor wordt u verzocht zowel een goed bereikbaar telefoonnummer (bij voorkeur mobiel nummer) als e-mail adres te vermelden. U dient per mail aan ons kenbaar te maken dat u ons wilt bezoeken. Wij zijn gesloten op feestdagen. U kunt uiteraard 24 uur per dag naar ons e-mailen. Deze e-mails worden zo snel mogelijk behandeld.

Na het lezen van al deze informatie wensen wij u veel plezier met het doorkijken van veluwebomen on-line winkel. We hopen u eventueel voor het uitzoeken of voor een rondleiding te mogen ontvangen op de kwekerij. Heeft u vragen en of opmerkingen mail het ons.