Veluwebomen en Kwaliteit

Iedere boom heeft een functie, sier, schaduwgeven, enz.
Wat wordt zijn plaats? In de tuin, in de straat, in een laan, het bos of in een weiland. Met andere woorden, "wat zijn de waarden die u in de boom terug wilt vinden". Kiest u een boom voornamelijk om de sierwaarde, om het fruit,  om het stilistische, om het landschappelijke, om de natuurwaarde of kiest u voor abstractere waarden en wenst u bijvoorbeeld een romantische boom, een statige boom, een dramatische boom of een boom die hoop of liefde symboliseert. Heeft u hulp nodig neem dan contact met ons op voor een afspraak.

 Wanneer wij aan u een boom leveren voor evenementen of ter nagedachtenis dient deze van een zeer hoge kwaliteit te zijn. De kans dat de boom of zaailing de groei weer oppakt moet nagenoeg 100% zijn. U wilt immers niet dat de boom zijn groei niet oppakt en dood gaat.

De door ons verkochte bomen zijn van hoge kwaliteit en duurzaam gekweekt. Wat betekent dit voor de boomkwekers? Populair gezegd moeten de kweekmethodes zo zijn dat er zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Dus:

 • niet spuiten op plaatsen waar dit niet mag
 • niet spuiten uit gemakzucht of kosten besparing
 • controle op de hoeveelheid gebruikte bestrijdingsmiddelen
 • toepassing van weercriteria (vooral m.b.t. neerslag)
 • goede praktijk (kundig personeel en goede apparatuur)

 

Wij transporteren de bomen zo snel mogelijk zodat uitdroging tot een minimum beperkt blijft en de boom in optimale conditie de plantplaats bereikt. Wanneer wij de boom voor u planten wordt deze door ons voorzien van een of meer boompalen die ervoor zorgen dat de kluit zichzelf zo snel als mogelijk in de grond verankerd. Dit is meestal na 2 of 3 groeiseizoenen. Boompalen staan niet als versiering bij een boom. Ze hebben een functie anders horen ze er niet. Boompalen waarvan het boomband los of slap hangt hebben geen functie en dienen ofwel verwijderd te worden ofwel dient het boomband te worden aangespannen. Als de boompalen worden verwijderd dan moet dit op de juiste manier gebeuren zodat er geen wortels beschadigd raken.

Het planten van de bomen door Veluwebomen.

Planten van bomen is investeren in de toekomst. Gaat er bij het planten iets mis dan blijft de groei van bomen achter en is het resultaat teleurstellend.

Er kan veel mis gaan zoals:

 • de verkeerde grondsoort waar de boom in wordt geplant (denk aan grondwater en zware kleigronden)
 • de verkeerde locatie bijvoorbeeld hele dag schaduw en de boom prefereert volle zon
 • is de boom een straat of plantsoenboom (mede i.v.m. gebruik zout voor gladheidsbestrijding)
 • is er voldoende ondersteuning doormiddel van boompalen
 • is de boom geschikt voor ons klimaat
 • heeft de boom voldoende ruimte om zich te ontwikkelen

 

Bomen die in een pot of container zijn opgekweekt kunnen het hele jaar door worden geplant. Het nadeel van het opkweken in potten is dat de wortels niet de gelegenheid krijgen om normaal uit te groeien (grote bomen hebben het extra moeilijk). Dit is wel het geval bij bomen die in "volle grond" zijn opgekweekt en met kluit of met kale wortel worden geleverd. Deze bomen kan men alleen planten als de bomen in rust zijn, c.q. geen blad hebben. Het plant seizoen voor bomen zonder container is dan ook de herfst, winter en lente.

Design Escapes
Veluwebomen bestaat al bijna 13 jaar en is de webwinkel voor bomen, heesters, haaggoed, naaldbomen, coniferen, fruitbomen vasteplanten, enz.

Contactgegevens

Doelbeekseweg 43
8181 HX Heerde

Tel: 06 10917601

KVK: 53788893
BTW:  NL001110010B13